top of page
Search
  • Writer's pictureÉva Vinczefi

3 tipp száraz bőr ellen

Updated: Mar 22, 2023

A cikk megjelent a matusinka.ro inspirációs műhelyen.


A kellemetlen száraz bőr sajnos egyre gyakoribb probléma, gyerekeket és felnőtteket egyaránt érinthet. Kellemetlen tüneteket okozhat. Mit tudunk tenni ez ellen?

Íme néhány hatásos tipp otthoni bőrápolásra, amelyek segítségével felveheted a harcot a szárazság ellen és megóvhatod a bőröd.


1. TIPP - RADÍROZZ HETENTE! A megvastagodott szaruréteg akadályozza a bőr öntisztulását és a salakanyagok kijutását, ezért érdemes hetente egyszer természetes házi bőrradírral eltávolítani az elhalt, megvastagodott szaruréteget. 2 TIPP - IGYÁL SOKAT! A szervezetnek naponta minimum 2-3 liter tiszta vízre van szüksége. Ha kevés vizet fogyasztunk, akkor a bőrnek nem fog elegendő folyadék jutni, mivel a szervezet úgy működik, hogy a vizet először a létfontosságú szerveknek juttatja el és a bőr az utolsó, aki megkapja a maradék folyadékot. 3 TIPP - OMEGA 3 ZSÍRSAV BEVITELE! Sokszor a bőrünk jelzi, ha a szervezetünk hiányt szenved az omega 3 zsírsavból, ugyanis ilyenkor bőrünk szárazzá, töredezetté és érzékenyebbé válik. Megfelelő omega-3 fogyasztással hatékonyan regenerálhatjuk bőrünket és csökkenthetjük annak szárazságát, irritációját. Érdemes átváltani olyan étrendre, amelyekben sok az omega-3 zsírsav. Ilyenek: pisztráng, tonhal, lazac, dió, mandula, lenmag, olívaolaj stb. Gyors tipp: Érdemes egy jó minőségű, hidegen préselt olívaolajat vagy akár lenmagolajat vásárolni és napi 1 kanállal fogyasztani belőle. Ezek nagy mennyiségben tartalmaznak omega 3 zsírsavat.

28 views0 comments

Comments


bottom of page