Search
  • Éva Vinczefi

A túlápolás legalább olyan káros, mint ha egyáltalán nem foglalkoznánk a bőrünkkel

Én mindig is az egyszerűség és természetesség elvét követtem és ez nincs másképp a bőröm ápolásában sem. Manapság azt gondolom, hogy gyakori hiba a bőrünk túlápolása.Ez nem csoda, hiszen a reklámok azt hirdetik, hogy használjunk minél több terméket, krémet és attól majd szép bőrünk lesz. A reklámok hatását mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a krémezést, mint valami eredendően szükséges dolgot fogjuk fel. "Nappalra használj nappali krémet és éjszakára használj éjszakai krémet"- mondják a reklámok.


De kinek is jó ez?


Ha a bőr szerepét kezdjük el vizsgálni, a bőrnek egyik fő funkciója, hogy a szervezetünk a bőrön keresztül lélegzik. Na most, ha nappal nappali krémet és éjszaka éjszakai krémet kenünk fel az arcunkra, ezzel el fogjuk tömíteni a pórusokat, gátolni fogjuk a bőrlégzést és megakadályozzuk a bőr természetes működését, ezzel utat nyitva a különböző bőrbetegségek számára.


TANÁCS:


Mind anyagilag, mind a bőr állapotát illetően jobban járunk, ha kevés, de jó minőségű, kontrollált natúr, illetve biokozmetikumot használunk, amelyek nem gátolják sem a bőr légzését, sem a káros anyagok kiválasztását. 

307 views0 comments

Recent Posts

See All