top of page
Search
  • Writer's pictureÉva Vinczefi

Az öregedés és a nukleinsavban gazdag étrend összefüggése

Updated: Mar 22, 2023

A cikk megjelent a matusinka.ro inspirációs műhelyen.


Az öregedés elleni küzdelem "jelensége" egyidős az emberiséggel. Mióta világ a világ, az embereket mindig is foglalkoztatta ez a dolog. De mi is az öregedés valós oka? Miért öregszünk meg? Miért lassítja a nukleinsavban gazdag étrend az öregedés folyamatát?


MI OKOZZA AZ ÖREGEDÉST?


Az öregedést a sejtek elfajulása (degenerációja) okozza. Testünk sok millió sejtből áll és ezen sejtek élettartalma különböző, átlagosan körülbelül 2 év vagy kevesebb.

De mielőtt a sejt elpusztulna, azelőtt szaporodik, reprodukálódik. Miért festünk most másként - csodálkozunk -, mint amilyenek 10 évvel ezelőtt voltunk?

A válasz erre az, hogy minden egymást kővető reprodukció során a sejt valamilyen változáson megy keresztül. Így tehát sejtjeink is változnak, ahogy öregszünk.


Dr. Benjamin S. Frank kutatóorvos azt találta, hogy az elfajuló sejtek megfiatalíthatók, ha olyan anyagokat, például nukleinsavakat juttatunk a szervezetbe, amelyek a sejteket táplálják.

A DNS ÉS RNS szervezetünk nukleinsavai. A DNS az új sejtek képződésének a tűzhelye. Az RNS jól képzett munkásokat küld a sejtek felépítéséhez.

Amikor a DNS nem ad utasításokat az RNS-nek, akkor abbamarad az új sejt építése és így bőrünk öregedni kezd. Ha azonban segítünk abban, hogy a sejt nukleinsavakkal jól el legyen látva, akkor megtörténik a sejt építés és ezáltal elindul a fiatalodás.


Dr. Frank szerint az embereknek naponta 1- 1,5 g nukleinsavra van szüksége. Bár a szervezet elő tudja állítani a maga nukleinsavait, de túl hamar bomlanak le ezek a vegyületek, ezért külső forrásból kell pótolni, hogyha szeretnénk az öregedés folyamatát lelassítani.


Nukleinsavban gazdag élelmiszerek: búza-csira, korpa, spenót, spárga, gomba, hal, (főleg lazac, szardella, szardínia), csirkemáj, zabpehely, stb.

Dr. Frank olyan étrendet ajánl, ahol hetente 7-szer esznek tengeri eledelt, 1 pohár gyümölcs vagy zöldséglével és 4 pohár vízzel.

Két hónapos diéta után Frank doktor azt tapasztalta, hogy a pácienseknek több energiájuk volt és lényegesen kevesebb ránc keletkezett rajtuk, bőrük egészségesebbnek, rózsásabbnak és fiatalabbnak tűnt

Forrás:

Dr. Benjamin S. Frank - No Aging Diet

44 views0 comments

댓글


bottom of page