top of page
Search
  • Writer's pictureLászló Éva

Bőrmegújítás tavasszal

Updated: Mar 22, 2023

A cikk megjelent a matusinka.ro inspirációs műhelyen.


Régóta vártuk már a tél végét és lassan megérkezik a várva várt tavasz. A tavasz a megújulás időszaka és ez nincs másképp a bőr esetében sem. A vitaminokban szegény táplálkozás, a napfény hiánya, a fűtés, a hideg mind mind igénybe vették a bőrünket télen, ezért a bőrünk ilyenkor megújulásra, törődésre vágyik.

Mit tehetünk ilyenkor, hogy bőrünket újra életre keltsük? Íme pár tipp, ami segít ebben.

1. TIPP - ÉLÉNKÍTSD A BŐRÖD KERINGÉSÉT!

Télen a bőr petyhüdtté, fakóvá válhat, ezért tavasszal fontos, hogy a bőr keringését élénkítsük. A szaunázás remek módja annak, hogy a bőr keringését fokozzuk. A meleg hatására a keringés beindul és a bőr verejtékezésével mint a méreganyagok, mint pedig a bőr elszarusodott, elhalt hámrétegei is leválnak. Az elhalt hámréteg eltávolítása pedig arra ösztönzi a bőrt, hogy újra regenerálódjon, megújuljon.


2. TIPP - KI A LEVEGŐRE!

A bőrünk megújításának egyik legtermészetesebb módja, ha az éledő természet gyógyerejét használjuk ki. Legyünk minél többet a friss levegőn, sétáljunk vagy végezünk kerti munkát, hiszen a napfény, a mozgás, az oxigéndús levegő energiával tölti fel a szervezetet és a bőrünket.


3. TIPP - VITAMINBAN GAZDAG ÉTELEK FOGYASZTÁSA!

A hideg hónapokban általában zsírban és kalóriában dús ételeket fogyasztottunk, így tavasszal a vitaminhiány - visszaköszön a bőrön. Ajánlott minél több tavaszi nyers zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani, mivel azok rendelkeznek a legnagyobb vitamin és ásványi anyag tartalommal.


4. TIPP - TÁPLÁLD A BŐRÖDET!

Tavasszal a bőr fakóbb és életlenebb, ezért fontos, hogy tápláljuk. Különböző pakolásokkal és szérumokkal tudjuk táplálni és életre kelteni a bőrt. Ilyen pakolás például a spirulina pakolás, ami rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, így képes a bőrt feltölteni.


Hozzávalók:

  • 1 evőkanál spirulina por

  • 1 evőkanál méz

  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés: A pakolás elkészítése rendkívül egyszerű. Egy evőkanál algaporhoz adj hozzá 1 evőkanál mézet és 1 evőkanál olívaolajat. Jól keverd ki és kend fel az arcodra. Kb. 10 percig hagyd rajta, 2 percenként masszírozd át a bőröd, hogy a hatóanyagok bekerüljenek a bőrbe. Miután megszáradt mosd le.


5. TIPP - VÁLTS KRÉMET!

A télen használt nehéz, zsíros krémet tavasszal mindenképp le kell cserélni egy könnyű vizes alapú hidratáló krémre. Ha többet tartózkodunk a napon, akkor érdemes olyan hidratáló krémet használni, ami fényvédőt is tartalmaz, így bőrünket megvédjük a nap káros hatásaitól és megelőzzük a korai bőröregedést is.

79 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page