top of page
Search
  • Writer's pictureÉva Vinczefi

Hideg lézer – A modern bőr technológia

Updated: May 11

A cikk megjelent a matusinka.ro inspirációs műhelyen.

MI A HIDEG-LÉZER?Ahideg lézer életbarát, gyógyító, fájdalom és mellékhatásmentes hatása miatt szilárd helyet foglal el a bőrproblémák gyógyításában. Ha a lézerről beszélünk a gyógyításban, akkor egy alapvetően jól bevált kezelési technikáról van szó, amelyet a modern nyugati orvostudomány is alkalmaz. A lézerfény közvetlenül a bőrre, vagy a bőrön keresztül fejti ki kedvező hatását, azáltal, hogy a bőrbe jutva segíti a beteg sejtek eredeti funkciójának visszaállítását. A lézerfény hatását tekintve fényvitaminnak is nevezhető.


HOGYAN GYÓGYÍT A LÉZERFÉNY?


A kutatások már 1947-ben megmutatták, hogy a szervezetünkben lévő sejtjeink fényérzékenyek. A teljes fényspektrumból a legerőteljesebb gyógyító hatása a vörös (pl. 660 nm) és az infravörös (pl. 808 nm) fénynek van.


A terápiás lézerek által kibocsájtott fénynek óriási hatása van a bőrre nézve, hiszen tény, hogy a bőrnek szüksége van a fényre. A lézerfény a belső szervekhez is fényt juttat, amik egyébként nem kapnak elég fényt. A lézer által kibocsájtott nagy mennyiségű fény felébreszti a sejteket és így a sejtek hatékonyabb anyagcsere működésre és gyorsabb gyógyulásra lesznek képesek. A beteg sejtek pedig egy idő után regenerálódnak és visszaállnak eredeti funkciójukhoz. Vagyis gyakorlatban a bejuttatott lézerfény képes elindítani a gyógyulási folyamatokat és rendezni a megoldhatatlan bőrbetegségeket.


A LÉZER TERÁPIA GYÓGYÍTÓ HATÁSA

A „Gyógyító Lézereknek ” 3 alapvető jótékony hatása van az emberi szervezetre: 1. BIOSTIMULÁCIÓS HATÁS – Serkenti (stimulálja) a test öngyógyító képességét. 2. GYULLADÁS – CSÖKKENTŐ HATÁS – A gyulladáscsökkentő sejteket serkenti, biostimulálja. 3. FÁJDALOM – CSILLAPÍTÓ HATÁS – Gyulladásos fájdalomkeltő anyagok termelését blokkolja.

MIRE AJÁNLOTT A LÉZER TERÁPIA?

A következő bőrgyógyászati kórképek esetében javallott a lézerterápia alkalmazása:

  • Ránctalanítás – lassítja a bőr öregedésének látható jeleit, mivel serkenti a bőr kollagén termelését és javítja a bőr feszességét, rugalmasságát.

  • Jótékonyan hat a pattanásos, aknés bőrre, gyorsítja a lefolyásukat, hegmentesen gyógyítja a sebeket.

  • Csökkenti az ödémákat a bőrön.

  • Halványítja a pigment foltokat.

  • Elősegíti a hámsérülések esetén a normális szövetek regenerációját.

  • A lézerfény gyorsítja a bőr egyéb betegségeinek gyógyulását (herpesz, rosacea, bőrgyulladások, ekcéma).


HOGYAN HAT A LÉZER BŐRPROBLÉMÁK ESETÉN?


Hogyan hat a lézer ráncok esetén? A lézer terápia lassítja, illetve képes visszafordítani a bőr öregedését, mivel: – Fény hatására elindul a fibroplasztok termelődése, melyek szükséges építőelemei a kollagén termelésnek. Hatására a kollagénszerkezet újraépül. – Fokozott kollagén termelés, pedig látványos bőrfeszesedést eredményez.


Hogyan hat a lézer a rosaceás bőr esetén? A lézer terápia képes gyógyítani a rosaceás bőrképet, mivel: – Javítja a sejtekben az oxigén ellátást, a vér keringését a hajszálerekben. – Segíti az erek újraképződését, segít az értágulatokat megszüntetni.


Hogyan hat a lézer a szem alatti ödéma esetén? A lézer terápia képes csökkenteni a szem alatti ödémát, mivel:

– A fokozódó vérkeringés hatására javul az extracelluláris (sejten kívüli) folyadék felszívódása, javul a nyirokkeringés.


Hogyan hat a lézer ekcémás bőr esetén? A lézer terápia képes gyógyítani az ekcémás bőrbetegséget illetve bőrgyulladást, mivel: – a szervezetben gyengén működő gyulladáscsökkentő sejteket serkenti, biostimulálja.

Hogyan hat a lézer pattanásos, aknés bőr esetén? A lézerfény gyulladáscsökkentő hatását használjuk ki a pattanások kezelésében. Hegmentesen gyógyítja a pattanásokat. Kúraszerű alkalmazással egészséges bőrkép alakul ki, mivel: – a szervezetben gyengén működő gyulladáscsökkentő sejteket serkenti, biostimulálja. – segít a faggyú rendellenességek kezelésében.


A hideg - lézer kezelés ellenjavallatai – ismeretlen eredetű bőrelváltozás – daganatos betegségek – festékes anyajegyek direkt besugárzása – gombás bőrelváltozások besugárzása

907 views0 comments

Comments


bottom of page