top of page
Search
  • Writer's pictureLászló Éva

Miért törődj magaddal és a bőröddel?

Updated: Mar 22, 2023

A cikk megjelent a matusinka.ro inspirációs műhelyen.


Elsősorban azért, mert a bőrünk ápolása kiváló út saját önbizalmunk megerősítéséhez. A bőrünk tükör, ami megmutatja, hogy hogyan viszonyulunk magunkhoz, törődünk magunkkal vagy sem? Tapasztalatom szerint az emberek nem törődnek sokat a bőrükkel, pedig a bőr egy fontos szerv, amelyet belülről és kívülről is ápolni kell.


A szép arc egyenlő a sikerrel.

Véleményem alapján az ápolás addig terjed ki az emberek részéről, hogy megvásárolnak egy- egy krémet, kencét, ezeket felkenik, de nagyon kevesen ápolják tudatosan a bőrüket. A tudatosság a bőrünkkel kapcsolatosan azt jelenti, hogy oda figyelek arra, hogy milyen kozmetikumokat kennek rá a bőrömre, hiszen a bőrömre rákerülő anyagok hatást gyakorolnak az egész szervezetemre. A káros anyagok bekerülve a szervezetbe károsíthatják a májat, megzavarhatják a hormonegyensúlyt és sok más negatív hatást gyakorolnak a szervezetre.


Valójában az emberek nem gondolnak úgy a bőrükre, mint egy fontos szervre, csak akkor kezdenek figyelmet adni a bőrüknek, ha már olyan bőrproblémákkal küszködnek, ami külsőleg meglátszik a bőrön. Mint mindenben, azt gondolom nagyon fontos a megelőzés, vagyis használjunk olyan termékeket, amiket tudatosan választunk ki és nem tartalmaz káros anyagokat a bőrre és a szervezetre nézve.


Nagyon fontos, hogy olyan anyagokat használj, amik a természet kincséből vannak és élő, energiát adó anyagokból készül.

A másik dolog, amit megfigyeltem, hogy a nők felesleges időpazarlásnak látják sokszor a bőrük ápolását. Én azt gondolom, hogy nagyon fontos, hogy oda figyeljünk magunkra, hiszen ez feltölt és nem beszélve arról, hogy a kényeztetés nem rossz dolog. A magadra fordított idő nem túlzás és nem rossz. Ha vissza megyünk az időben, akkor láthatjuk, hogy szép bőr megtartása minden korban fontos volt. Például az egyiptomi nők is fontosnak tartották a szép bőrt és ezért fürdőkkel és különböző gyógynövényekkel ápolták.

Nagyanyáink is számos szépségpraktikát alkalmaztak arra, hogy megtartsák bőrük szépségét.

Ha nőnek születtél az gondolom, hogy ez alapfeladatod, mert a szépségeddel inspirálsz és a tekinteteddel, kisugárzásoddal építesz másokat!


A SZÉPSÉG A BELSŐ HARMÓNIÁNK TÜKRÖZŐDÉSE.


Én arra inspirállak téged, hogy törődj a bőröddel, magaddal, ápold és hosszan őrizd meg a szépséged, mert a szépség kortalan.


Vinczefi László Éva


65 views0 comments

Comentarios


bottom of page