top of page
Search
  • Writer's pictureÉva Vinczefi

5 tipp - Hogyan térj át biztonságos kozmetikumokra?

Updated: Mar 22, 2023

A cikk megjelent a matusinka.ro inspirációs műhelyen.


Az én vízióm az, hogy mindenki tudatos legyen ápolási termékek kiválasztásakor és áttérjen olyan kozmetikumokra, amelyek nem károsak a bőrére és szervezetére nézve. Tudom ez nem könnyű, én is végigjártam ezeket az utakat, de higgyétek el megéri. A káros kozmetikumok rövid távon nem okoznak problémát, de hosszú távon sok mindent befolyásolhatnak a szervezetünkben, mint pl: pórusokat eltömítik, allergizálnak, felborítják a hormonokat, szövetekbe lerakodnak stb...

Lássuk 5 tippben, hogy melyek azok a lépések melyek segítenek áttérni a biztonságos kozmetikumok világába. 1. KEVESEBB AZ TÖBB Kérdezd meg magadtól, hogy melyik termékeket tudnád kiiktatni az életedből és melyek azok, amelyek szükségesek. Csökkentsd le a használt termékeid számát! 2. CSAK EGYSZERŰEN Kerüld el azokat a termékeket, amelyeknek az összetevő listáján sok összetevő szerepel. A biztonságos termékek összetevő listája általában rövid és egyszerű.

3. ÉRTSD MEG A CÍMKÉKET Olvasd el az INCI vagyis összetevő listáját a terméknek, még mielőtt a termék elején lévő állításokat elhinnéd. „natural, bio, organic” – győződj meg erről te saját magad! Erre szeretnék egy kis segítséget nyújtani: Ha felmentek a https://kremmania.hu/ oldalra és rákerestek a termékre, akkor meg tudjátok nézni az összetevő listáját illetve azt is hogy mi mit jelent és mekkora a termék EWG kockázata. (EWG kockázat egy 0-10 közé eső szám, ami azt mutatja, hogy az EWG szerint mennyire biztonságos az összetevő.) 4. VÁSÁROLJ KÉZZEL KÉSZÍTETT TERMÉKET A kézzel készített kozmetikumok általában természetes alapanyagokból készülnek, ezért megbízhatóak. 5. LÉGY KREATÍV Az egyik legjobb módja, hogy tud, hogy mi van a termékeidbe, az az hogy te magad készíted el azokat. Otthon nagyon sok értékes összetevő áll rendelkezésedre, amiből készíthetsz magadnak házi radírokat, pakolásokat , stb. Ezeket nem kell megvásárolni és még biztonságosak is. HAJRÁ!

36 views0 comments
bottom of page