top of page
Search
  • Writer's pictureLászló Éva

Miről árulkodnak a pattanásaink az arc egyes területein?

Updated: Mar 22, 2023

A cikk megjelent a matusinka.ro inspirációs műhelyen.


A hagyományos kínai orvoslás szerint az arc területeinek pontjai megmutatják a szerveink állapotát. Ez azt jelenti, hogy az arc részein jelentkező pattanásokat nagyon sok esetben egészségügyi problémák vagy a test felborult működése is okozhatja. Nézzük, miről árulkodnak a pattanásaink az arc egyes pontjain...

HOMLOK

Az arctérkép hívei szerint a homlok területe az emésztőrendszerrel és a húgyhólyaggal áll szoros kapcsolatban. A húgyhólyag támogatására fogyasszunk minél több tiszta vizet illetve gyógy- vagy zöld teát. Az emésztés támogatására rendszeresen fogyasszunk teljes kiőrlésű gabonát, OMEGA 3 zsírsavakat, gyümölcsöket, zöldségeket. Csökkentsük le a zsíros, magas szénhidráttartalmú ételek, az alkohol és a tejtermékek mennyiségét.


A SZEMÖLDÖKÖK KÖZÖTT

Ha itt jelenek meg bőrproblémák főleg a gyomor vagy a máj területén jeleznek betegséget. Együnk sok zöldséget és gyümölcsöt, amelyek májtisztító hatással rendelkeznek. A legjobb májtisztító ételek közé tartoznak a fokhagyma, a olajbogyó, a cékla, a zöld levelesek és a zöld tea.


ORR

Az orr területe a légzőrendszert képviseli, ugyanakkor a szívet is. Ha itt tapasztal pattanásokat, akkor fogyasszon alacsony GI (glikémiás index) értékű ételeket. A húsok, kávé, alkohol és fűszeres ételek helyett keressen kímélőbb alternatívát. Iktasson be 2 hetente szaunázást, ugyanis az a légzőrendszerre kiváló hatással van, ugyanakkor a bőr tisztulását is segíti.


JOBB ORCA

A kínai orvoslás gyakran megkülönbözteti a test jobb és bal felét. Ha a pattanások inkább a jobb oldalon jelennek meg, az a tüdővel kapcsolatos problémát jelezhet. Nagyon fontos a rendszeres kardió edzés és légzőgyakorlatok, mivel ezek segítenek megerősíteni ezt a területet. Dohánymentes életmód ajánlott.


BAL ORCA

A bal arcfél a májjal áll összeköttetésben, itt az alkohol és a zsíros ételek fogyasztásának csökkentése a kulcs. Az egészséges táplálkozás és életvitel segít, hogy a máj megfelelően elláthassa funkcióját.


ÁLL

Az állon megjelenő pattanások a hormonrendszer változásait, egyensúlyának felborulását jelzik. Ez különösen hölgyek esetében jellemző a menstruáció ideje előtt. A hormonrendszer felborulásának egyik oka lehet a stressz is, ezért érdemes olyan mozgásformákat választani, amik segítenek a stressz levezetésében. Érdemes gyógynövény teákat is fogyasztani, A hormonrendszert támogató gyógynövények közé tartozik az édesgyökér, a málnalevél és a rózsagyökér.


ÁLLKAPOCS VONALA

Ezen a területen a bélrendszer, a vastagbél üzen. Az ilyen jellegű problémákra jó megoldás a rostban gazdag étkezés és a sok folyadék. Az ételallergiák is kiválthatják a pattanásokat. Ha tudjuk, hogy mely ételek okoznak nálunk problémákat, érdemes ezeket teljes egészében kiiktatni az étrendünkből.


ARCBŐR TERAPEUTA TANÁCS

  • Az egészséges életmód mellett a bőr egészségének fenntartásához elengedhetetlen a napi bőrápolási rutin betartása. Érdemes kevés és bőrnek megfelelő, minőségi, természetes kozmetikumokat használni.

  • Fontos szempont, hogy piszkos kézzel ne érjen arcához, sem arckrémeihez, használjon spatulát a krém felviteléhez.

  • Ne nyomkodjon, ugyanis ezekkel maradandó hegeket okozhat.

  • A telefonját hetente érdemes lefertőtleníteni.

  • Fontos az ágynemű rendszeres mosása és cseréje.

  • Életmódváltás sokat segíthet a pattanások csökkentésében. (egészséges ételek bevitele, egészségtelen ételek kiiktatása)

  • Szedjen vitaminokat, nyomelemeket, mert ezek segítenek az immunrendszer megerősítésébe, sebek, pattanások gyógyításában. (például a Zink sokat segít pattanásos bőr esetén)

  • A kellő folyadék bevitele (2-3 L) segíti a test méregtelenítését, a pattanás okozta toxinok távozását.

  • Érdemes 2 hetente egyszer szaunázni, mert a szauna segíti a sebgyógyulást, javítja a bőrszövet állapotát.


1,037 views0 comments

Comments


bottom of page