top of page
Search
  • Writer's pictureÉva Vinczefi

Goji bogyó hatása a bőrre

Updated: Mar 22, 2023

A cikk megjelent a matusinka.ro inspirációs műhelyen.


A GOJI bogyó igazi tápanyagbomba, melynek értékes anyagai különösen jó hatással vannak a bőrre. A goji bogyó hihetetlenül szívós bokron terem. A növény remekül megél a sivatag kemény éghajlatán, a mérsékelt éghajlaton, ahol télen esik a hó és a nedves trópusi klímán is. Ez az alkalmazkodóképesség olyan erővel tölti fel a bogyót, amellyel elnyerte a szuper-táplálék címet. A goji bogyó erősíti és támogatja a test szervrendszereit, így a bőr esetén is kiváló táplálék.

A goji élénkpiros, narancssárga színe kitűnő antioxidáns tulajdonságáról árulkodik. Általában 2-4 –szer többet tartalmaz ezekből az elemekből, mint az áfonya.

Az antioxidánsok megszabadítják a szervezetet a szabad gyökök káros hatásaitól, tisztán tartják a májat, és segítik a működését, aminek eredménye a tiszta, ragyogó bőr.

A goji bogyó hiánytalan fehérjeforrás, amely 19 aminosavat és 21 nyomelemet tartalmaz. Többek között cinket, vasat, rezet, kalciumot, germániumot, szelént, foszfort valamint B1-,B2-, B6-, és E-vitamint. Ráadásul linolsavat, betaint és poliszacharidokat tartalmaz, amelynek mindegyike pontosan azokkal a tápanyagokkal táplálja a sejteket, amelyre szükségük van ahhoz, hogy a bőrt puhává, feszessé és egészségessé tegyék. Napi tíz gramm goji bogyó elfogyasztása nagyon jótékony hatással van a bőrre. A goji több módon fogyasztható, teheti salátákhoz, müzlibe, tejbe vagy joghurtba. Szép bőrt kívánok! V. László Éva - bőrterapeuta

65 views0 comments
bottom of page