top of page
Search
  • Writer's pictureÉva Vinczefi

Hogyan válassz archengert bőrtípusodnak megfelelően?

Updated: Mar 22, 2023

A cikk megjelent a matusinka.ro inspirációs műhelyen.


Bár nálunk csak most lett trend, de a kristályos archengereket az emberiség már évszázadok óta alkalmazza. Kínában például a 17. század óta tisztelik ezeket a köveket titokzatos erejük miatt és használják gyógyításra. Az arcmasszírozó görgők a szépségápolásban is helyet kaptak, ugyanis az ősi dinasztiák legelőkelőbb és leggazdagabb asszonyainak ez volt az első számú szépségápolási eszközük a bőrük ápolására. 

Rózsakvarc henger a fiatalos bőrért!

A kristályos archengereknek számos jótékony hatásuk van az arcbőrre:

  • csökkentik a finom ráncokat

  • minimalizálják a megnövekedett pórusokat

  • ösztönzik a kollagén termelést

  • serkentik a vérkeringést, ezzel halványítják a sötét karikákat és csökkentik a szem körüli puffadást

  • segítik az energiaáramlást

  • olajjal vagy arckrémekkel együtt használva növelik a hatóanyagok felszívódását és mélyebbre jutását

  • felélénkíti a nyirokkeringést, ezáltal segíti a felhalmozódott méreganyagok távozását

  • csökkentik a duzzanatokat

  • javítják a bőr rugalmasságát

A legismertebb kristályos archengerek közé tartozik a a rózsakvarc, jádé, az ametiszt és az obszidián. Mindegyiknek más más hatása van a bőrre.

RÓZSAKVARC ROLLER A FIATALOS BŐRÉRT A rózsakvarc az önszeretet és gondoskodás kristálya. Régóta társul a szépséghez és az ifjúsághoz, ugyanis az ókori egyiptomiak ezt használták a fiatalos megjelenés fenntartására. A rózsakvarc anti aging hatású, ugyanakkor csökkentik a feszültséget, kisimítja a ráncokat.


JÁDÉ ROLLER PATTANÁSOS BŐRRE

A Jade-t évszázadok óta használják a hagyományos kínai orvoslásban. A jádé henger enyhíti a bőr irritációt és a bőrgyulladást. A jádé henger felélénkíti a nyirokkeringést, ezáltal elvezeti a toxinokat és a baktériumok számát csökkenti.


AMETISZT ROLLER A BŐRNYUGTATÓ Az ametiszt erős és védő kristály, ami hatékony a bőr tisztításában. Ez a népszerű lila kő enyhíti az irritált bőrt és nyugtatja. Állítólag rendkívül jótékony hatással van a véráramlás fellendítésére, ugyanakkor regenerálja a sejteket és enyhíti a napi stressz arcizmokra gyakorolt ​​hatásait.


OBSZIDIÁN ROLLER A BŐRTISZTÍTÓ

Mély fekete színű és üvegszerű textúrájával az obszidián az egyik legérdekesebb kristály. Mélyen méregtelenítő, képes felszabadítani a feszültséget és a toxicitást. A bőrápoló guruk szerint az arcon történő alkalmazáskor szennyeződéseket von ki, amelyek elősegítik a pórusok felszabadítását és a pikkelyek leküzdését.


V.László Éva-bőrterapeuta

449 views0 comments
bottom of page