top of page
Search
  • Writer's pictureÉva Vinczefi

Tudtad, hogy a ricinusolaj csodát tesz a bőrrel?

Updated: Mar 22, 2023

A cikk megjelent a matusinka.ro inspirációs műhelyen.


Próbáltad már a ricinusolaj előnyeit? Biztosan használtad már hajra, szemöldökre, hogy gyorsabban növekedjen, dúsuljon. De azt tudtad, hogy a ricinusolaj csodát tesz a bőrrel is?


MI A RICINUSOLAJ?


A ricinusolajat főleg Afrikában és Indiában őshonos Ricinus communis növény terméséből préselik ki. A ricinusolaj selymes állaga arról árulkodik, hogy sokkal gazdagabb E-vitaminban és zsírsavakban, mint a legtöbb növényi olaj. Bár régóta hirdetjük egyes növényi olajak előnyeit pl. kókuszolaj, argánolaj, jojobaolaj stb., addig a ricinusolaj kimaradt az egészséges olajak sorából. A Journal of Medicine szerint a ricinusolajat az ókori Rómában úgy ismerték, mint Palma Christi, ami Jézus kezét jelentette. Magjából pedig 4000 éve sajtolnak ki olajat, amit már az ókori egyiptomiak is felhasználták szépségápolásra és gyógyításra.


A RICINUSOLAJ ELŐNYEI A BŐRRE

Tudjuk, hogy az igazán ragyogó bőr belülről kezdődik, azonban azt gondolom, hogy a selymes állagú ricinusolaj helyi alkalmazása csodát tesz a bőrrel.

HIDRATÁL

A ricinusolaj egyfajta triglicerid. A trigliceridek a fő alkotói az emberi bőr által termelt faggyúnak is. Ezáltal a ricinusolajat bőrünk jól befogadja és használatával a bőr egészséges, puha és hidratált lesz.


VÉD A RÁNCOK ELLEN

A ricinusolaj lehet a válasz az öregedés jelei elleni küzdelemre, ugyanis vetekedik a szuper erős szérumok hatásával. A bőrre felvitt ricinusolaj mélyen a bőrbe jut, elősegíti a szervezet kollagén- és elasztintermelését, így csökkentve a ráncok mélységét.


MEGNYUGTATJA A PROBLÉMÁS BŐRT

Mintha a kollagén fokozása és a bőr hidratálása nem lenne elég, a ricinusolaj az ekcéma, dermatitisz, pikkelysömör és más gyulladásos bőrbetegségek elleni gyógyító tulajdonságairól is ismert. A ricinusolajban található fő zsírsav a ricinolsav lenyűgöző gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik és egyidejűleg küzd a baktériumok ellen, így segít megszüntetni a viszketés és irritációt a bőrön.


FELGYORSÍTJA A HAJNÖVEKEDÉST

A ricinusolajról úgy tartják, hogy felgyorsítja a hajnövekedést, így a házi szemöldök- és szempillaszérumok kedvence. „Hosszabb szempillák esetén cseréld ki a szemsminklemosót ricinusolajra, és töröld le a napi szempillaspirált, miközben hagyod, hogy a ricinusolaj finoman bevonja a szempillákat, megdúsítva és védve azokat.”


A LEGJOBB RICINUSOLAJAK: Dr. Max-Sabio, Makeup-Revox, Remary-Castor oil. (kattints a nevekre)

HOGYAN HASZNÁLD A RICINUSOLAJAT? Minden este lefekvés előtt pár csepp olajat masszírozunk bele az arcunkba és a ricinusolaj reggelre kisimítja, puhává és egészségessé teszi a bőrünket.

ÖSSZEGZÉS

Ki gondolta volna, hogy egy egyszerű növényi olaj ennyi szépséget és tudást rejt magába. A ricinusolaj csodás összetevőinek köszönhetően védi, hidratálja, puhítja és nem utolsósorban megfiatalítja a bőrt alvás közben.

Használd te is ezt a csodás olajat! V. László Éva – bőrterapeuta

1,350 views0 comments
bottom of page