top of page
Search
  • Writer's pictureLászló Éva

Rizses arcpakolás, amivel letagadhatunk 10 évet

A cikk megjelent a matusinka.ro inspirációs műhelyen.


Minden nő életében eljön az idő, amikor szeretne fiatalabbnak látszani a koránál. Ehhez nem mindig van szükség költséges megoldásokra, hiszen egy jó bevált természetes recept segítségével is akár éveket tagadhatunk le a korunkból.


A rizst évszázadok óta használt kozmetikai csodaként tartják számon, és különösen nagyra értékelik a japán szépségek. A rizsből készült pakolás pedig a japán nők szépségápolási rutinját képezi, amit főleg a bőr hibátlan állapotának fenntartására és az idő előtti öregedés megelőzésére használnak.


MIT TUD A RIZSPAKOLÁS?


A rizsben olyan antioxidáns található, mint az inozitol, amely serkenti a sejtmegújulást, lassítja az öregedést és javítja a bőr vérellátását: mindent, ami a fiatalos arc megjelenéséhez szükséges.

Egy 2008-as tanulmányt végeztek, ami szerint az inozitol kisimíthatja a meglévő ráncokat és gátolhatja az elasztáz, a bőr öregedéséért felelős enzim aktivitását. A kutatók 1–2%-os inozitol tartalmú hidratálókrémet teszteltek különböző korú nőstényeken 7 héten keresztül. A tanulmány végén a kutatók úgy becsülték, hogy az inozitol 12,4%-kal csökkentette a ráncok méretét és 17%-kal növelte a rugalmasságot. Készítsük el ezt a csodapakolást, hogy évekkel fiatalabbnak nézhessünk ki:


SZÜKSÉGES HOZZÁVALÓK: 3 evőkanál rizs 1 evőkanál tej 1 evőkanál méz

ELKÉSZÍTÉS: Kevés vízben főzzük meg a rizst, majd szűrjük le. A legfontosabb összetevője a pakolásnak a víz, amiben a rizsszemek megfőttek, ugyanis a rizsvíz olyan tápanyagokat tartalmaz, melyek nélkülözhetetlenek a bőrnek. A rizslé felébe kell beletenni a tejet, valamint a mézet. Keverjük össze, és a kapott maszkot tegyük fel a tiszta arcbőrre. Hagyjuk ott, míg teljesen megszárad. Ezután a rizslé megmaradt részével öblítsük le arcunkat, lemosva a pakolást is.

ÖSSZEGZÉS Sajnos sokan nem ismerik a rizs jótékony hatásait, pedig ezek az apró szemek valóban csodát tesznek az arcbőrrel. A rizses arcpakolás rendszeres használata pedig erőt és rugalmasságot ad a bőrnek, így egyszerre teszi azt feszessé, de mégis puhává. Nemhiába, hogy a japán nők bőre ötven év felett is sugárzóan szép. Próbáld ki te is, ezt a pakolást, ami szinte ingyen van, de csodákat tesz a bőrrel!

220 views0 comments

Comments


bottom of page