top of page
Search
  • Writer's pictureLászló Éva

„Szeretem visszaadni az emberek önbizalmát”

Bota Ingrid 2022 júniusában készült interjúja a noileg.ro-on


Hogyan szerethetjük jól a bőrünket, és milyen összefüggés van az önbizalmunk és arcbőrünk állapota között? Ezekről a kérdésekről beszélgettünk V. László Éva bőrterapeutával.– Honnan indul a bőrápolással kapcsolatos szerelmed?


– Az egészséges életmód mindig is szerves részét képezte az életemnek. Ezért is választottam az egészségügyi szakmát. Ezután Budapestre vitt az utam, és elhelyezkedtem ebben a szakmában. Egy életesemény következtében úgy éreztem, hogy szükségem van az irányváltásra, ezért egy tanácsadó segítségével, rengeteg önismereti folyamatnak köszönhetően elindultam ezen az úton. Elkezdtem ebben az irányban továbbtanulni, és hogy mindezt a gyakorlatban is megtapasztaljam, egy aknegyógyászati klinikán dolgoztam, mint bőrterapeuta. Ott ismerkedtem meg közelebbről a bőrterápiával, az aknés bőrkezelés csínjával-bínjával. Büszkén mondhatom, hogy sikerült megtalálni azt a hivatást, amely boldogsággal tölti el az életemet. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy ebben a helyzetben vagyok.


V. László Éva bőrterapeuta, aki 2018-ban indította el az Éva Young Face szerelemprojektjét, majd 2019-ben megnyitotta bőrterápiás központját Székelyudvarhelyen. Jövőbeli céljai között szerepel, hogy terjeszkedjen, és minél több ember problémáján segíthessen.– Mi a feladata egy bőrterapeutának?


– Küldetésem az, hogy egy egyedülálló, modern amerikai technológia, valamint a természetes alapanyagú, kemikáliamentes termékek segítségével helyrehozzam a páciensek bőrének állapotát. A kezelések szakszerű elvégzése mellett egy kicsit pszichológus is vagyok, mert a probléma mellett központi fontosságú számomra maga az ember, az emberrel való kapcsolódás. Hiszek abban, hogy párhuzamosan kell kezelni a testet és magát az embert is. Hosszú távú együttműködésekben végezzük a kezeléseket, így ennyi idő alatt kialakul egy bizalmon alapuló kapcsolat is. Gyakorlatilag minden vendég problémája az én problémám lesz, és végigkövetem úgy a testi, mint a lelki átalakulást, gyógyulást.


– Milyen problémák kezelését vállaljátok a bőrterápiás központban? Kik fordulhatnak hozzátok?


– A fő specialitásunk az aknés bőr kezelése, így ennek megfelelően szeretettel várjuk a tinédzserkorú, de akár felnőtt vendégeket is. Mindenképp szeretném kiemelni, hogy kezeléseink fájdalom- és mellékhatásmentesek, szemben a már sokak által megtapasztalt arckezelési módszerekkel.

Sok éves tapasztalatunk azt mutatja, hogy körülbelül fele-fele arányban képviseltetik magukat nők és férfiak, lányok és fiúk. Bár az is jellemző, hogy a fiúkat általában az édesanyák iratják fel a kezelésekre, viszont néha kellemesen csalódunk, hiszen óriási eredmény, amikor egy nagyon zárkózott személy a kezelések végére kinyílik, és belátja, hogy sokszor a problémái megoldásához közel kell hozni magunkhoz az adott nehézséget, és magunknak kell megtennünk az első lépéseket, legyen az akár jelentkezés egy konzultációra. Remek példa egyik páciensem története, akit nevezzünk most Máténak. Amikor az első kezelésre érkezett hozzánk, verőfényes nyári nap volt, viszont ő kapucnit húzott a fejére, hogy az utcán járva-kelve ne láthassák mások az aknés arcbőrét. A kezelések fantasztikusan hatásosnak bizonyultak az ő esetében is, és már néhány alkalom után látható eredményeket értünk el, így a kapucnis felsőket felváltották a sima rövid ujjú polók és egy önbizalommal teli, mosolygós arc.


Az aknékezelés mellett természetesen más típusú problémákra is segítséget tudunk nyújtani, mint a bőrpirosság megszüntetése, a hegek eltűntetése. A hölgyek számára kifejezetten ajánlani szoktuk bőrmegújító kezeléseinket is.


– Sokszor említed az önbizalom és a gyulladt bőr kapcsolatát. Milyen összefüggést látsz köztük?


– Az önbizalom gyakorlatilag egy élethajtó erő, amely minden területen befolyásolja a gondolkodásunkat, teljesítményünket és az önmagunkhoz való viszonyunkat. Biztosan mindannyian éreztük már úgy reggel a tükörbe nézve, hogy nem látjuk szépnek magunkat. Ezt az érzést sok minden befolyásolja, de azt el tudjuk képzelni, hogy akinek telis-tele van gyulladásokkal a bőre, és számtalan kezelést kipróbálva sem jutott eredményre, azoknak az önbizalma sincs a csúcson, nehezen hiszik el magukról, hogy szépek, értékesek. Ezért is tartom nagyon fontosnak, hogy a kezelések alkalmával részletesen feltérképezzük a páciens életmódbeli szokásait is és az arckezelésben használatos termékeit, hogy a kezelések befejezése után is kialakíthasson egy megfelelő bőrápolási rutint. Igazából én nem vagyok a túlápolás híve sem, mivel azt tapasztalom, hogy sokszor a túlhalmozás, az eladás a cél, és nem az egészséges bőrápolás előnyeinek megtapasztalása. Aktuális, hogy a nyári időszakban beszéljünk a kémiai napfényvédők káros hatásairól is, de erről majd a következő cikkben…

22 views0 comments

留言


bottom of page